Cariera medicală


Cariera mea medicală a început în anul 2004 când am pășit pentru prima data pe holurile Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, cea mai prestigioasă Universitate de Medicină din România. Am absolvit cursurile Universității în anul 2010 obținând în urma examenului de licență titlul de Doctor-Medic. Am susținut Concursul Național de Rezidențiat în luna Noiembrie a aceluiași an, obținând în urma acestuia titlul de Medic rezident în Specialitatea Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-facială.

Începând cu luna Ianuarie 2011 am început pregătirea în specialitatea ORL la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL “Dorin Hociotă”, activând ca medic rezident în Secția 1 a Institutului. În timpul rezidențiatului baza practicii mele medicale a fost reprezentată de chirurgia rinologică (chirurgia nasului și a sinusurilor paranazale) dar și de chirurgia laringelui și chirurgia cervicală. Am dobândit în această perioadă cunoștiințele și capacitățile necesare pentru a diagnostica și a trata marea majoritate a patologiei rinologice și cervico-faciale. După finalizarea pregătirii ca medic rezident am susținut examenul de specialitate, iar din anul 2015 activez ca medic Specialist in domeniul ORL.

Încă din timpul pregătirii ca medic rezident am participat la cursuri și stagii de pregătire în domeniul Chirurgiei endoscopice rinosinusale și în domeniul Somnologiei și Chirurgiei de Somn, atât în România cât și în străinătate.

În prezent practica mea medicală se ocupă în principal de tulburările respiratorii în somn (sforăit, apnee în somn) și de patologia nasului și sinusurilor paranazale, dar și de cea a faringelui și laringelui. În condiții de cabinet examinez și tratez pacienți cu toate afecțiunile din sfera ORL.

În urma pregătirii mele medicale am obținut competențe de practică medicală în Chirurgie endoscopică ORL, Chirurgie LASER ORL, Audiologie clinică (competențe incluse în standardul profesional ) dar și în competența în Somnologie (nivel I si II), obținută prin concurs. Sunt în prezent unul din foarte puținii Specialiști ORL care au competență în Somnologie.

Somnologie si chirurgia somnului


Încă din timpul rezidențiatului am început să fiu fascinat de mecanismele anatomice și fiziopatologice care stau la baza sforăitului și sindromului de apnee în somn, un domeniu relativ nou la nivel mondial, dar care cunoaște o mare dezvoltare în ultimii ani.

Pentru a cunoaște și pentru a înțelege aspectele medicale și chirurgicale ale acestui domeniu am urmat cursuri și stagii de pregătire în domeniul somnologiei și chirurgiei de somn (București, Roma, Munchen, Zaragoza, Los Angeles) studiind alături de cele mai mari nume ale Chirurgiei Somnului la nivel mondial.

Conceptul pe care îl urmez atunci când discut cu orice pacient cu tulburări respiratorii în somn este cel de medicină personalizată. Consider că nu există un tratament standard pentru toți pacienții și caut să găsesc pentru fiecare soluțiile cele mai convenabile, dar și corecte medical, astfel încât rezultatele să fie cele mai bune, iar complianța la tratament să fie maximă. Pregătirea mea ca specialist ORL și somnolog îmi dă posibilitatea de a oferi marea majoritate a tratamentelor existente momentan pentru Sindromul de apnee în somn, de la terapie pozițională și comportamentală până la terapia cu presiune pozitivă (cunoscută generic ca CPAP), chirurgie minim-invazivă sau chirurgie extensivă.

Sunt unul dintre pionierii Chirurgiei Somnului în România, fiind primul membru din țară al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului (încă din anul 2015), iar în prezent membru al Academiei Americane de Medicina Somnului (AASM – American Academy of Sleep Medicine) și al Societății Europene de Cercetare în Somnologie (ESRS – European Sleep Research Society).

Scopul meu ca medic practician și membru al acestor societăți prestigioase este de a participa la dezvoltarea continuă a Chirurgiei Somnului, atât în România, cât și la nivel Internațional. Una din noutățile pe care le-am implementat în practica mea medicală este endoscopia în somn indus medicamentos, fiind unul dintre promotorii acestei investigații în România.

Cariera universitară


Pasiunea mea pentru Anatomie a început încă dinainte de a începe cursurile la Facultatea de Medicină. În timpul primilor doi ani de studii am participat intens la cursurile și lucrările practice de Anatomie, obținând la toate examenele rezultate remarcabile.

Din anul 2016 am activat ca Preparator benevol la Catedra de Anatomie până în anul 2012 când am început Școala Doctorală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Odată cu obținerea titlului de doctorand am activat ca Asistent Universitar asociat până la finalizarea Doctoratului.

Am obținut titlul de Doctor în Științe Medicale Medicale în anul 2015 în urma susținerii publice a tezei de doctorat cu titlul “Contribuții la studiul variabilității de pneumatizare a celulelor etmoidale”, sub conducerea domnului Prof.Univ.Dr. Alexandru Theodor Ispas. Din 2015 activez la Catedra de Anatomie ca Asistent Universitar.

Încă din 2011 am început să susțin lucrări practice de Anatomie cu studenți din anii 1 și 2 ai Facultății de Medicină, iar din 2012 am susținut lucrări practice și cursuri de Anatomie Chirurgicală și Tehnici Chirurgicale în Cadrul Disciplinei de Anatomie, pentru Medicii Rezidenți din Specialitatea ORL.

Principalele teme de cercetare în domeniul Anatomiei umane sunt reprezentate de: Variabilitatea Anatomică a nasului și sinusurilor paranazale Anatomia dezvoltării (embriologie) nasului și a sinusurilor paranazale Anatomia clinică și chirurgicală a nasului și sinusurilor paranazale Anatomia dezvoltării, anatomia clinică și chirurgicală a faringelui

În cursul activității mele didactice am fost autor la multiple publicații științifice de specialitate, atât de Anatomie cât și de Chirurgie ORL: autor de capitol sau co-autor la 12 cărți/ tratate de Anatomie sau Chirurgie Endoscopică ORL peste 30 de articole de specialitate (anatomie, otorinolaringologie, rinologie) publicate ca autor sau co-autor în Reviste de Specialitate din România sau Internaționale peste 50 de lucrări de specialitate (anatomie, otorinolaringologie, rinologie, anatomie chirurgicală, anatomie clinică) prezentate ca autor sau co-autor la Congrese Naționale sau Internaționale

Membru în Societăți și Organizații profesionale


 • Membru al Societății Internaționale de Chirurgia Somnului
 • Membru al Academiei Americane de Medicina Somnului (AASM – American Academy of Sleep Medicine)
 • Membru al Societății Europene pentru Cercetare în Somnologie (ESRS- European Sleep Research Society)
 • Membru al Colegiului Medicilor din România
 • Membru al Societății Române de Otorinolaringologie și Chirurgie Cervico-Facială
 • Membru al Societății Europene de Rinologie
 • Membru al Societății Române de Anatomie
 •  
   
   
   
  Programare